Warkah Cinta Suami Buat Isteri Tersayang…

Alhamdulillah sebagai suami kami bersyukur memiliki kamu wahai isteri. Hidup yang dahulunya keseorangan, datangmu membawa seribu satu rahmat. Inlah kurniaan Allah yang maha mencipta yang menjadikan tiap sesuatu mempunyai pasangan.  

Menyuntingmu untuk dijadikan pasangan dengan harapan untuk menjadi tongkat serta tulang belakang kami yang takkan kuat tanpanya dibelakang. Memilihmu bukan senang seperti memilih barangan keperluan di pasar-pasar, tetapi atas nama mengikit sunnah yang Nabi kita tinggalkan.  

Cantikmu bukan ukuran, hartamu bukan diidamkan. Tetapi agamamu menjadi sandaran. Disamping keturunanmu yang baik untuk kesinambungan zuriat yang hebat dan bakal lahir kelak.   Sesempurnamu bukan diharapkan seperti cantiknya Hawa,  sabarmu seperti Rahmah, manjamu bak Saidatina Aisyah, sehebat Khadijah tetapi sifat mereka sentiasa dijiwai. Kami juga bukan manusia yang hebat seperti nabi, sesempurna malaikat bahkan bukan juga rasul yang sabar. Kami sentiasa ingin meletakkan diri kami sejuk dipandang oleh kamu sang isteri.  

Janjilah pada kami untuk setia dan sabar melayani kami. Kami juga akan menjiwai watak lelaki idaman yang dengan adanya kami disisi bakal meletakkanmu di tempat mulia selayaknya untukmu…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s