Tadabbur Al-Quran (Untuk Pelajar Sekolah Rendah)

25 Oktober lalu, saya diberi tanggungjawab mengendalikan satu program motivasi kepada pelajar tahun enam Sekolah Kebangsaan Taman Seroja yang baru sahaja menamatkan Ujian Pernilaian SEkolah Rendah (UPSR). Program diadakan di Kem G-Jan Labu Negeri Sembilan.

Saya memikirkan apakah pengisian yang dirasakan sesuai dengan mereka. Terlalu banyak kalau hendak dibincangkan berkenaan Kitab Allah ini yang meluas ilmunya. Jadi saya memetik beberapa maklumat yang saya rasakan penting bagi mereka yang mudah-mudah dan ringkas untuk difahami brdasarkan tahap pencapaian akal mereka menerimanya. Mungkin satu slot sahaja tidak cukup untuk memberi kefahaman meluas, tetapi dengan apa yang dirasakan baik saya berusaha menyampaikan.

Saya sengaja ingin memasukkan slide yang saya sediakan agar dapat dikongsi untuk semua. Sebarang komen saya mengalu-alukan untuk penambahbaikan masa depan.

Saya sediakan link. Boleh Download dan manfaatkannya.. http://www.mediafire.com/file/65mgmw8lsz4uu3x/Mari%20Mentadabur%20Al-Quran.pdf

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s