Akibat ikut nafsu serakah..

Sebagai isi sambungan daripada tajuk blog lepas “kenapa menyambut Valentine?”

Selepas bersarapan saya terus ke kedai untuk membeli surat khabar. sengaja membelek isi kandungan tiap akhbar. Akhrnya akhbar berita harian menjadi pilihan. Satu rencana khas dari BH yang menerik minatku tentang “bahana nafsu”..Takut juga apabila membacanya. Nauzubillah  min zalik.. Moga Allah menjauhkan kita semua dari bala-Nya.

Penubuhan pertubuhan KEWAJA amat disanjung tinggi kerana tindakan pertubuhan itu menjalankan pekerjaan yang mulia. Ia adalah satu pekerjaan yang amat susah bagi tiap individu mahupun berkumpulan. Hanya yang dipilih Allah untuk membantu insan yang telah melakukan “kezaliman” pada diri. Ini berpunca dikala diri asyik mengikut telunjuk hawa nafsu yang menginginkan segala keseronokan.

Pengakuan dua remaja Sara dan Ina memeranjatkan juga. Tapi mungkin mereka berdua bertindak sebagai orang yang berani menceritakan apa yang telah berlaku. Di luar sana masih ramai lagi yang bernasib seperti mereka. Anak muda, belia dan remaja, artis dan orang biasa juga terjebak akibat tindakan yang dikawal oleh nafsu.. Lihatlah dunia kini yang begitu sesak dengan kemewahan sehingga tidak dapat dikawal segalanya. Kerana pentingkan keseronokan dunia segala musnah.

Wahai rakanku semua mari kita insafi dengan apa yang berlaku. Perkahwinan juga sebagai jalan yang terbaik buat pemuda- pemudi Muslim. Beritahu secara baik kepada ibu-bapa anda. Peringatan ini juga buat diri yang lemah yang juga banyak melakukan dosa. Manusia tidak dapat lari dari kesalahan. Bertaubat segera kerana kita tidak tahu bila Malaikat maut datang memanggil..

Saya sediakan pautan untuk ke rencana ini

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Sunday/Bmdua/20090419041022/Article

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s