Sejarah Kezaliman Yahudi laknatullah Alaih

Kezaliman yahudi semamemangnya di ketahui dari awalnya sampai sekarang. Terkenal dengan sifat keji lagi kotor, hasad dengki, perompak, penyamun, penjahat, takabbur dan segala sifat mazmumah memang milik hati mereka. Disenaraikan sedikit sebanyak ingin saya bongkarkan kejahatan mereka yang bersifat lebih dari binatang kerana binatang pun tiada sifat mazmumah yang di sebutkan :

  1. Peristiwa ini berlaku akibat kekejaman melampau yang dilakukan oleh Zionis dan gerila- gerila Yahudi di kampung Abu kabir, Dir Yasin, Abu Syasyah, Al-Lad, Al-biyyun dan al-Syeikh. PAda 31 MAc 1948 kumpulan militan dan pengganas yahudi yang dikenali sebagai Hajnah telah membunuh penduduk kampung di Abu Kabir yang cuba mkelarikan diri.
  2. 9 April pula kumpulan Hajnah dan Argun yang diketuai oleh Manachem Begin ( yang kemudian menjadi perdana menteri Israel) membunuh 250 orang Islam di Dir Yasin. 100 daripadanya adalah wanita. selebihnya di angkut dengan menggunakan trak lalu di arak depan penduduk Yahudi untuk di lontarkan batu kepada mereka.
  3. Tanggal 14 Mei 1948, Hari Britis mengakhiri zaman jajahan ke atas Palestin, menyaksikan pembunuhan kejam ke atas penduduk penduduk Abu Syasyah sebanyak 50 orang. Sebahagian mereka di tembak menggunakan senjata api dan sebahagian lagi di pecahkan kepala menggunakan kapak.
  4. Pada 11 Julai tahun yang sama menyaksikan keganasan yang sungguh menyayat hati. Komando Yahudi yang diketuai oleh Moshe Dayan menyerang kampung al-lad. Mereka berlari ke madjid, lalu di kepung Yahudi dan di bunuh di situ juga.Seramai 176 mati di bunuh. Yang berada di dalam kampung di halau keluar. Sebahagian daripada mereka meninggal dunia dalam perjalanan.
  5. Pada 29  Okt pula menyaksikan pembunuhan ke atas penduduk Al-Biyyun. Penduduk di arah berkumpul di kawasan lapang dan mereka ditembak dari semua arah.
  6. Pada akhir tahun 31 Dis 1948 kumpulan Hajnah sekali lagi menyerang penduduk kampung Al-Sheikh. Kebanyakan mereka di bunuh di rumah sendiri.
  7. Tahun 1982 yang mengemparkan dunia berlaku pembunuhan di 2 khemah pelarian di Sabra dan Syatila di selatan Lubnan. Tiga hari berturut-turut 16-18 Sept tentera Yahudi di bawah pimpinan menteri pertahanan ketika itu Ariel Sharon telah melancarkan serangan yang mengakibatkan 3000 Orang tidak berdosa mati di bunuh. Jurucakap rejim yanhudi berkata hanya 800 orang di bunuh tetapi Armen Kapeliouk wartawan yang masuk khemah tersebut melihat 3000 orang mati dibunuh. Agensi Palang Merah mendakwa mereka mendapati 2750 Orang Islam di bunuh. Ada sesetengah pihak mendakwa jangkauan mati di bunuh melebihi 7000 oarng.
  8. Pada 1 Muharram 1430,  serangan yang di lakukan sehingga 15 Januari 2009 mengakibatkan 1000 jiwa melayang dan 8000 cedera.

Adakah kita hanya duduk diam sehaja. Adakah hati anda tidak tersentuh? Senjata kita berdoa memohon keselamatan penduduk Palestin. Lupakah peristiwa tentera Abrahah? Burung yang membawa batu dari neraka menjatuhkan batu ke atas tentera yang menuju ke Makkah untuk menghancurkan Kaabah. Tidak mustahil semua ini akan berlaku. Sama lah kita berdoa moga Palestin dan seluruh negara Islam di selamatkan Allah. Jangan alpa dan lupa pada melaksanakan suruhan Allah.

Pujangga Arab berkata:

ما معنى فلسطين – بلا أقصى ولا قدس

فلسطين بلا لأقصى – كالجثمان بلا رأس

Apa ertinya Palestin – Jika tiada Masjid Al-Aqsa dan Al-Quds

PAlestin tanpa Al-Quds – Seperti manusia tanpa kepala.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s